top of page

Programajánló 2024-re

Frissítve: febr. 12.

Továbbra is kaphatók ajándékutalványaink 5000 Ft és 10.000Ft-os címletekben, hogy meglephessétek vele alkotó percekre, önfeledt kikapcsolódásra vágyó ismerőseiteket, legyen ő gyermek vagy nagyon-nagyon is felnőtt:-) Miért érdemes Szakicska utalványt ajándékozni?

Mert részben vagy egészben is fedezhetitek a foglalkozásaink költségét. Ha új hobbira, kikapcsolódásra, több magadra szánt időre, jó beszélgetésekre, természetbarát anyagokra, tudatos környezetformálásra vagy kézműves technikák kipróbálására vágysz vagy ilyet keresel szeretteidnek, akkor a legtartalmasabb ajándékot választottad. Az utalványt a Szakicska-házban működő TudásCseppek tudományos játék- és könyvesboltban is beválthatod.


 

Milyen programokra jelentkezhetsz nálunk 2024-ben:

SZAKICSKA GASZTROKLUB (részletek hamarosan)

ALKOTÓMŰHELYEINK:


  • Rajz, festészet és művészeti felkészítés (12+)

FEBRUÁR-MÁJUS

Mándics Mariann művésztanár heti Rajz Műhelyébe az érdeklődő felnőtteket és a nagyobb gyermekeket (12+) várjuk. A művészeti továbbtanulás iránt érdeklődők igény szerint felvételi előkészítésben vehetnek részt. A hobbi festők, alkotni vágyó felnőttek klubszerű csütörtöki alkalmainkon megismerkedhetnek a rajzolás, festés alapjaival, kipróbálhatnak különböző ábrázolási technikákat, családias környezetben, szakértő segítség mellett tanulhatnak. Gyere és tanulj meg másként látni! A fejlődés alapja persze a rendszeresség, ezért fontos az egyéni elköteleződés. Részvételi díj alkalmanként 4000Ft. Bérlettel: 12.000Ft/fő/4 alkalom. Első alkalom: február 1. 17-19 óráig


  • Nemezelés

FEBRUÁR

Alkotónap Sajtos Szilvia bőrműves, nemezes népi iparművésszel - nemeztáskák bőrrel fülezve: fonási, szegési technikák, kapcsolódások, gombok február 24. szombat 10-18 óráig (igény szerint folytatás a félév során még egy alkalommal)


MÁRCIUS

Nemezek kiránduláshoz Fábri-Nyerges Andival: tavaszi 2 alkalmas nemez műhelyünkben a túrázáshoz, városi szaladgáláshoz is jól használható nemeztárgyakat készíthetünk: kistáska/övtáska/pénztárca, kulacstartó, úti kendő, hajpántok. márc 9., márc 23. 15-18 óráig


ÁPRILIS-MÁJUS-JÚNIUS

Nemezek a lakásban, teraszon, kertben Fábri-Nyerges Andival: nyári 3 alkalmas nemez műhelyünkben gyógyító és kényelmi párnák vagy térelválasztók/árnyékolók/stólák készülhetnek, melyek a pihenésünket szolgálják majd a szabadban. április 27., május 4. és június 1. 15-19 óráig


JÚLIUS-AUGUSZTUS

Nyári 3-4 alkalmas alkotónapok/délutánok nemezes vendégoktatókkal (részletek később)


  • Kerámia

FEBRUÁR-MÁJUS

Kerámia szakkör kéthetente péntekenként Bolesza Barbarával: Ünnepkörökhöz kapcsolódó díszek, modern használati tárgyak készítése a mesterség technikai alapjainak megismerésével a marok- és laptechnikától a korongozásig, díszítéssel. Közös családi alkotásra épp úgy van lehetőség, mint a nagyobb gyerekek (9+) vagy felnőttek önálló alkotására szakértő segítség mellett. A fazekas mesterség alapjaiba kapunk betekintést, miközben saját környezetünkben is jól használható tárgyakat, eszközöket (pl.: bögre, tálka, piteforma, vaj- vagy hagymatartó, fokhagyma reszelőt, szűrőt stb.) készítünk.

Időpontok: 17-19 óra között péntekenként február 9., 23., március 8, 22., április 12.,26. május 10., 24 (A szakkörre kedvezményes bérlet váltható (min. 4 alkalom))


Kerámia műhelyfoglalkozás az ókori kerámiaművészetről 2x3 alkalom: Egy-egy őskori-ókori tárgyat mintázunk meg az adott korban használatos kerámiatechnikák segítségével. A kerámiatörténet különböző nagy korszakaiból válogathatunk (ősi kárpátmedencei-, egyiptomi-, etruszk-, görög-római-, indián-kultúra stb.). Célunk, hogy ötvözzük a régit és az újat! A múltbeli tárgy elkészítése után, hasznosítva a régi technikákat egy mai modern, praktikus használati tárgyat is elkészítünk. Az alkotások során tematikusan haladunk: lesz ékszer-, kaspó-, tárolóedény-, madáretető és itató- készítés is, illetve, ha van egyéni elképzelés, arra is megtaláljuk a megoldást! Szeretettel várunk mindenkit február 2-től kéthetente péntekenként 16,30-20,00-óráig, 2x3 alkalmas foglalkozás-sorozat formájában.

Az alkotóműhelyt Mándics Mariann és Mező Melinda vezetik, állandó vendégünk Kuzman Mária.


JÚLIUS-AUGUSZTUS

Fazekas hét (részletek később)


  • VesszőFŰZés Takács Judittal

FEBRUÁR

Zöld vesszős kosárfonás 4 pénteken át febr. 2., 9., 16., 23., 17-21 óráig

Fészek lámpa FŰZés 

február 17. szombat, 9-13 óráig

 

MÁRCIUS

Pocakos virágtartó falra, ajtóra március 22. péntek 17-21 óráig

 

Háti kosár, oldal kosár FŰZés

Május 27. szombat 9-20 óráig

 

Kézműves foglalkozásaink egy-egy alkalma 2-4 óra hosszú, minden eszközt és alapanyagot biztosítunk a mesterségek alapjainak megismeréséhez. Szeretettel várjuk a kezdő vagy újrakezdő vagy gyakorolni vágyó érdeklődőket is. Minden foglalkozásunk regisztrációhoz kötött, a jelentkezések a részvételi díj befizetésével válnak érvényessé, ezek sorrendjében töltjük fel a tanulás érdekében is kis létszámú csoportjainkat (min. 6, max. 12 fővel dolgozunk egyszerre).


Részvételi díjak átlagosan 8-10.000Ft/fő alkalmanként, a több napos műhelyek, alkotónapok, díja is ehhez igazodik (teljes nap átlagosan 18-20.000Ft). BÉRLETTEL, CSALÁDI KEDVEZMÉNNYEL: 6-8000Ft/alkalom


Részletes programok hamarosan: https://www.szakicskahaz.hu/esemenyek-hirek

Bővebb információ: Fábri-Nyerges Andrea nekem.muhely@gmail.com vagy +36-30-6772997 (NEKEM Műhely és Alkotóközösség)


ALKOTÓ RÉSZECSKÉK JANUÁR Játékos Tudomány Szüllőné Bíró Ágnessel

jan. 12., 26. péntekenként 16.30: Jeges Mókák, Hidegből melegbe

jan. 20. szombat 9.30 Tudományos családi barkácsoló

Részletes programok hamarosan: https://www.szakicskahaz.hu/esemenyek-hirek 


Bővebb információ: Kerülő Tünde tudoménycseppek@gmail.com vagy  +36-20-312-7378 (TUDÁSRÉSZECSKÉK élménypedagógiai foglalkozások és TudásCseppek Bolt)




bottom of page