top of page
montazs_kezmuves.png
NEKEM Műhely és Alkotóközösség
Kezünkben a tudás és nem félünk használni!

Közösségi alkotóműhely minden korosztálynak, ötletekre és a világra nyitottan, nem félve a kézműves megoldásoktól. Amikor csak időnk engedi, tanulunk egymástól, magunkról.

Nekünk ez a Műhely.

Foglalkozásainkon nemezelünk, kerámiát készítünk, vesszőt fonunk, szövünk, kötünk, fonunk, horgolunk, mozaikozunk, barkácsolunk, rajzolunk, festünk. Megmunkáljuk a hagyományos alapanyagokat, de előszeretettel készítünk újrahasznosított, a háztartásban felhalmozódó feleslegből is olyan tárgyakat, melyeknek aztán még jó hasznát vesszük.

Kíváncsiságunk bátorságot ad, hogy különféle mesterségeket és mestereket is vendégül lássunk formálódó alkotóházunkban. Hiszünk benne, hogy bárki lehet mester és tanítvány is egy személyben.

 

Ha szeretnél te is bátorságot meríteni, családias környezetben alkotni, gyere, és ismerkedj meg velünk!

Választhatsz a következő programok közül:

  • Családi foglalkozások, ahol a legkisebbek (4-6 éves korosztály) szüleikkel, nagyobbak már önállóan is alkothatnak.

  • Felnőtt műhelyek, ahová 11-99 éves korig várjuk az érdeklődőket. Itt oktatóink útmutatásával elkészíthetsz egy praktikus vagy míves tárgyat magadnak, s ezen keresztül ismerkedhetsz egy hagyományos mesterség fogásaival vagy egy ötletes hobbitechnikával.

  • Egymásra épülő, 2-6 alkalmas szakkörök, ha mélyebben érdekel egy-egy kézműves mesterség, mint például a kerámia, szövés, nemez készítés, vesszőfonás.

  • Művészeti oktatás heti rendszerességgel azoknak, akik hobbiból vagy művészeti tanulmányokat tervezve szeretnének rajzot, festészetet tanulni.

  • Több napos alkotó délutánok, táborok, ahol van idő az elmélyülésre, az ismerkedésre, kísérletezésre és a közös alkotások, projektek megvalósítására is.

  • Az év ünnepköreihez kapcsolódó közösségi programjainkon felelevenítjük és megosztjuk egymással azokat a szokásokat, melyek minden családban más-más formában élnek, sok zenével, mesével, kézműveskedéssel.

  • Szakicska-háztartástan: hagyományos gasztronómia a mai konyhánkban, kovászolunk, befőzünk, tartósítunk, aszalunk, sütünk–főzünk, alkalmazva mindent, ami hasznosat és egészségeset nagyanyáinktól tanulhattunk.

 

Szakicska-kert: a NEKEM Műhely számára, mint a ház többi közösségének is tavasztól őszig a kert ad további program helyszínt és témát. Tervbe vettük, hogy megzabolázzuk a zöld energiákat, családi ismeretterjesztő programok keretében hagyományos eszközöket, komposztálót, napelemes aszalót és kemencét építünk, mellyel nem csak az építkezni, barkácsolni tanulunk, hanem a környezetbarát energiák felhasználásáról, kertünk terméseinek betakarításáról is ismereteket szerzünk.

 

Itt találsz meg minket: Szakicska-ház, 2141 Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1.

Érdeklődés: Fábri-Nyerges Andi, mobil: +36-30-6772997

Foglalkozásvezetőink: https://www.szakicskahaz.hu/rolunk

 

Továbbá: facebook.com/NEKEM Műhely és Alkotóközösség

Privát csoport, rendszeres látogatóink, tagjaink oldala, ahol megosztjuk egymással ötleteinket, ismereteinket, alkotásainkat. Jelentkezz, egy-két mondatban válaszolj a tagsági kérdésre, hogy több részletet láthass munkáinkból, tudásunkból és te is megoszthasd velünk érdeklődésedet!

bottom of page