top of page

szept. 19., K

|

Csömör

VÁLTOZÁS ! Kezdő tai chi csoport oktatás

Első pillantásra nagyon szokatlan és nehéz mozgáskombinációnak tűnik. Ennek ellenére bátran elkezdheti az is, akinek nincs semmiféle tapasztalata hasonló területen. Az a nagyszerű benne, hogy a fejlődésnek tényleg sosincs vége, mindig újabb és újabb rétegű a tapasztalás.

VÁLTOZÁS ! Kezdő tai chi csoport oktatás
VÁLTOZÁS ! Kezdő tai chi csoport oktatás

Idő és helyszín

2023. szept. 19. 17:30 – 19:00

Csömör, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Magyarország

Az eseményről

Időpontok: SZEPTEMBER 14, 19, 20, 21. és OKTÓBER 3, 4, 5.  Októbertől 5-étől folytatódik a megjelölt napokon: Csütörtökönként 10.00-11.30 Keddenként és szerdánként: 17.30-19.00

Program: a 13-as forma tanulása és gyakorlása.  A 13-as forma 5 alapmozdulatot tartalmaz, amelyet 4 irányban végezve áll össze 13 mozdulattá. Ezt követően igény szerint folytatjuk a 10-es formával, amely már egy fokkal nehezebb és több elemet tartalmaz.

Infók: http://w3.hdsnet.hu/taichi-palota/index.html

A  gyakorlás felépítése: bemelegítés chi kung gyakorlatokkal, tai chi  rávezető alaplépések és a formagyakorlat elemeinek tanulása. Az egyik  esti időpontban elsősorban a mozdulatsor gyakorlására koncentrálunk.

A kurzus díjazása: 2500 Ft/alkalom, vagy bérlet, amely minden fent meghirdetett alkalomra érvényes: 14 000 Ft. Első óra látogatása ingyenes!

Oktatók: Szűcs Etelka és Kerülő Tünde, a Yang családi Tai Chi Chuan rendszerében „Gold Eagle” fokozatot elért gyakorlók

A  tai chi gyakorlás olyan öngyógyító módszer, melyet életkortól és  egészségi állapottól függetlenül mindenki gyakorolhat. A mozgásrendszer  hatékonyan igazítja ki a gyakorló belső energiáit, többek között  normalizálhatja a magas vérnyomást, segít a szívproblémák gyógyulásában. A  gyakorlás alapvető követelményei: nyugalom, ellazulás, összpontosítás,  fokozatosság, szimmetria, egyensúly, elménk lecsendesítése,  természetesség, ritmus és rugalmasság.

A mozgás során előidézett  nyugalom és ellazulás következtében a feszült és egyensúlyhiányos  testben a megrekedt életerő felszabadul és képes lesz helyreállítani,  fenntartani a természetes egészségi állapotot. A tai chi által  előidézett békés tudatállapot lehetővé teszi, hogy a negatív  gondolatminták feloldódjanak, helyüket pozitív, életigenlő beállítódás  vegye át.

Jelentkezés és infók: Szűcs Etelka tai chi oktató +36-70-283-7932, szucset@gmail.com Kerülő Tünde +36 20 3127378, tkerulo@gmail.com

Esemény megosztása

bottom of page