Szakicska Gasztroklub - kerti gyógyságok: fűszerek, gyógyteák, ehető virágok
jún. 17., P
|Szakicska-ház
Amit csak tudunk, megkóstolunk e kert fűszerei gyógynövényei közül, még olyanokat is, amit lehet, hogy szokatlannak találunk. Igyekszünk magunk javára fordítani gyógyító erejüket is...
Idő és helyszín
2022. jún. 17. 17:30 – 19:30
Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Hungary
Vendégek
Az eseményről
Idén havonta egyszer péntekenként 17.30-19.30 között várjuk a kulináris élvezetek iránt érdeklődő felnőtteket klubszerű alkalmainkon: kísérletezünk, közös tudás osztunk meg vagy szerzünk saját konyhánkból, a többiek tapasztalatából tanulunk.
Minden alkalommal
- hazavihetsz valami finomságot, kóstolót,
- több új recepttel gazdagodhatsz a témában,
- praktikus konyhai tudást, segítséget kaphatsz,
- hagyományos és egészséges technikákat tanulhatsz magad és családod étkezésének színesítésére.
Június 17-én következő témánkról:
Aki nyáron is ki van éhezve a jó receptekre a grillezéshez, könnyű ételekre, frissítőkre, az ne felejtsen el regisztrálni június 13. hétfő estig.(nekem.muhely@gmail.com)
Hogyan készíts gyorsan fincsi, különleges limonádét a kertből, ha már unod a tartósított bodzaszörpöt? Fügelevél, rózsaszirom és más izgalmas ízanyagok, aromák.
Gyógyító szörpök nyárra, tea helyett.
Gyógynövényes, ehető virágos jégkockák a cukormenteseknek, és szörpök mézzel vagy cukorral.
18+! gyógylikőrök, gyümölcs likőrök
Milyen ehető növényeket, salátába felhasználható növényeket találunk a kertben az ültetetten kívül?
Pesztók, salsák, ízesítők - gremolata húsokra, tésztákra - miért ad pluszt egy friss fűszer a fűszerezett ételnek, pácolt húsoknak zöldségeknek?
Ezekről a témákról beszélgetünk, ahogy szoktuk, sok-sok gyakorlattal, praktikával megtűzdelve:-)
Ha szeretnél te is velünk tartani, tedd szabaddá magad havonta egyszer péntek délután, jelentkezz, válts "klub tagságit":-)!
Tervezett témáink idén (téma és időpont változtatás jogát fenntartjuk):
- egészséges ételek: csíra, granola, smoothies, téli vitaminforrások (január),
- melegítő levesek (február),
- csináljuk együtt: nyújtott rétes, húsvéti trükkök (március),
- édes kelt kalácsok (április),
- tavaszi zöldségek, vega életmód (május),
- kerti gyógyságok: fűszerek, gyógyteák, ehető virágok (június),
- sör és sörkorcsolyák (július),
- befőzés, tartósítás: lekvár, aszalás, szörp és savanyúság (augusztus),
- zöldséges kencék: zakuszka, ajvár és társaik (szeptember),
- bor és borkorcsolyák (október),
- csináljuk együtt: házi száraz tészta (november),
- ajándékok a konyhámból (december).
Részvételi díj: 4000Ft/fő/alkalom, de aki már most tudja, hogy legalább az alkalmak felén részt szeretne venni, az váltson 6 alkalmas bérletet, így 3000Ft/fő /alkalom, és minden további alkalomért is bérletes részvételi díjat fizethetsz, ha hatnál több alkalomra szeretnél/tudsz eljönni.
A részvétel regisztrációhoz kötött!
nekem.muhely@gmail.com vagy
+36-30-6772997 Fábri-Nyerges Andi
Jelentkezési határidő: az adott pénteki klubdélutánt megelőző hétfő estig lehet jelentkezni, később már csak személyesen, telefonon tudtok érdeklődni a szabad helyekről, mivel kis csoportban, tartjuk a programot, és szinte minden alkalommal alapanyaggal, eszközökkel kóstoló adagokkal készülünk az időben regisztrált résztvevők számára.