Szakicska Gasztroklub - Házi tészták, színesen, tojásmentesen...
nov. 25., P
|Szakicska-ház
Gyúrunk, nyújtunk és a formázási kérdésekkel is foglalkozunk. Továbbá a tojásmentes, durum lisztes verziókat is kipróbáljuk, színezzük csak természetesen. Töltsük fel a téli tészta készleteket, vagy együnk mindig friss gyúrt tésztát...
Idő és helyszín
2022. nov. 25. 17:30 – 19:30 CET
Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Hungary
Vendégek
Az eseményről
Novemberi témánk: HÁZI TÉSZTA
Gyúrunk, nyújtunk és a formázási kérdésekkel is foglalkozunk. Továbbá a tojásmentes, durum lisztes verziókat is kipróbáljuk, színezzük csak természetesen. Töltsük fel a téli tészta készleteket, vagy együnk mindig friss gyúrt tésztát...
Január végétől havonta egyszer péntekenként 17.30-19.30 között várjuk a kulináris élvezetek iránt érdeklődő felnőtteket klubszerű alkalmainkon: kísérletezünk, közös tudás osztunk meg vagy szerzünk saját konyhánkból, a többiek tapasztalatából tanulunk. Minden alkalommal - hazavihetsz valami finomságot, kóstolót, - több új recepttel gazdagodhatsz a témában, - praktikus konyhai tudást, segítséget kaphatsz, - hagyományos és egészséges technikákat tanulhatsz magad és családod étkezésének színesítésére.
Ha szeretnél te is velünk tartani, tedd szabaddá magad havonta egyszer péntek délután, jelentkezz, válts "klub tagságit"!
Tervezett témáink idén (téma és időpont változtatás jogát fenntartjuk): - egészséges ételek: csíra, granola, smoothies, téli vitaminforrások (január), - melegítő levesek (február), - csináljuk együtt: nyújtott rétes, húsvéti trükkök (március), - édes kelt kalácsok (április), - tavaszi zöldségek, vega életmód (május), - kerti gyógyságok: fűszerek, gyógyteák, ehető virágok (június), - sör és sörkorcsolyák (július), - befőzés, tartósítás: lekvár, aszalás, szörp és savanyúság (augusztus), - zöldséges kencék: zakuszka, ajvár és társaik (szeptember), - bor és borkorcsolyák (október), - csináljuk együtt: házi száraz tészta (november), - ajándékok a konyhámból (december).
Részvételi díj: 4000Ft/fő/alkalom A részvétel regisztrációhoz kötött! Ez alkalommal november 21. hétfő estig tudjuk fogadni a jelentkezéseket. Mivel kis csoportban, tartjuk a programot, és szinte minden alkalommal alapanyaggal, eszközökkel kóstoló adagokkal készülünk az időben regisztrált résztvevők számára, a jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé, az íméles vagy honlapunkon történt regisztráció után elküldjük a befizetési információkat. (Az FB "érdeklődőm", ott leszek" jelölés nem elegendő.) Érdeklődés és jelentkezés: nekem.muhely@gmail.com vagy +36-30-6772997 Fábri-Nyerges Andi