top of page

nov. 11., Szo

|

Szakicska-ház

Őszi-Téli Nemez Műhelyek - kistáska vagy mamusz Fábri-Nyerges Andival

Kis táska vagy mamusz készítés, melyet másik novemberi alkalmunkon bőrrel díszíthetsz és megtanulhatod az alapvető nemezes -bőrös ismereteket is. De persze ha most csak egy szép és használható nemez kistáskát vagy mamuszt szeretnél, akkor is itt a helyed.

Őszi-Téli Nemez Műhelyek  - kistáska vagy mamusz Fábri-Nyerges Andival
Őszi-Téli Nemez Műhelyek  - kistáska vagy mamusz Fábri-Nyerges Andival

Idő és helyszín

2023. nov. 11. 10:00 – 16:00

Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Magyarország

Vendégek

Az eseményről

Ez alkalommal:

November 11. 10-16 óráig övre/vállra akasztható kistáska (max. 25X25cm) vagy mamusz készítés. A november 18-i nemezes alkotóműhelyünk keretében az elkészült tárgyat bőrrel díszíthetitek, talpat, rátétet, gombot tehettek rá.  Részvételi díj: 14.000Ft/fő/alkalom, aki a nov. 18-i bőrös-nemezes alkalomra alkalomra is  jelentkezik (l. alább a Nemez műhelyek gyakorlottabbaknak vendégoktatókkal ismertetésénél), nekik 12.000Ft/fő/tárgy.

Jelentkezés és érdeklődés:

A foglalkozásokat min. 5, max. 10 fő részvételével tudjuk megtartani.

Ha érdeklődsz valamelyik műhelyalkalmunk iránt, kérjük, regisztrálj itt a honlapon az adott programnál, ezt követően bővebb tájékoztatást küldünk. A jelentkezésed a részvételi díj befizetésével válik érvényessé (ezzel egyúttal biztosítod helyedet is), a befizetési információkat a regisztráció során megadott ímél címedre küldjük. Kérdéseddel fordulj hozzánk bizalommal: Fábri-Nyerges Andi +36-30-6772997 vagy nekem.muhely@gmail.com

Jelentkezési határidő: november 5.

Őszi-téli nemezműhelyeinkből ajánjuk még...

Nemezes foglalkozások a gyapjúval ismerkedőknek Fábri-Nyerges Andival

Október 7. 10-12 óráig nemez labda készítés, játék és dísztárgy a maradékok felhasználásával és díszítéssel.

A foglalkozás az Szakicska-ház évadnyitó nyílt napjának keretében díjmentesen látogatható. (A két órás foglakozás alatt egy darab, gyakorlattól függően kis vagy  akár 15-20cm-es  labda készíthető el, a foglalkozást önállóan 10 éves  kortól javasoljuk, kisebbeket kísérővel várjuk.)

Ünnepre készülő nemezek - családi foglalkozás, kezdőknek is ajánlott

December 2. 15-19 óráig: az Advent és az évforduló jegyében adventi spirált vagy határidő naplót/notesz védőt nemezelünk, nemezes díszítési technikákkal, hímzéssel ismerkedünk.

Részvételi díj: 8000 Ft/fő/tárgy

December 9. 15-19 óráig nemezes ajándékok: fénygyűjtő díszek és mécsestartók, apró karácsonyfa  díszek, vagy  ajándékba  adható nyakba fülbe  valók vagy lakásdíszek készülhetnek.

Részvételi díj: 6000Ft/fő/alkalom. Családi és  testvér kedvezménnyel: 8000Ft/2 fő/ alkalom, 8 éves kor alatt szülővel, nagyobb testvérrel várjuk a gyerkeket.)

Nemez Műhelyek gyakorlottabbaknak vendégoktatókkal

Nemezes alkotóműhelyeink alkalmat adnak mívesebb, átgondoltabb nemeztárgyak készítésére Az érdeklődők újabb anyagokkal kombinálhatják a nemezt, selyemmel, fonalakkal, előnemezzel, hímzéssel, bőrrel, sőt festéssel is ismerkedünk.

Október 8. 9-17 óráig nuno nemez technikával készült sál növényi, levél lenyomatokkal festve (médium print) – vendégoktatónk Szabó Nadia nemezművész

Október 14-15. 9-17 óráig teamelegítő különleges felületkialakítási technikákkal, és hímzéssel – vendégoktatónk Kovács Gabriella textilművész

November 18. 9-17 óráig kistáska vagy mamusz bőrrátéttel, bőrös alapismeretek nemezeseknek – vendégoktatónk Sajtos Szilvia nemezes népi iparművész, bőrműves

Esemény megosztása

bottom of page