top of page

okt. 07., Szo

|

Szakicska-ház

Őszi-Téli Nemez Műhelyek Fábri-Nyerges Andival

Ez alkalommal a nemezelést iránt érdeklődőket, családokat várjuk, maradékmentő nagy labdát készítünk. A kezdők megismerkedhetnek a legalapvetőbb nemezjáték/dísz elkészítésével, a gyakorlottabbaknak reméljük, egy jó ötletet, alkalmat adunk az örömnemezelésre.

Őszi-Téli Nemez Műhelyek Fábri-Nyerges Andival
Őszi-Téli Nemez Műhelyek Fábri-Nyerges Andival

Idő és helyszín

2023. okt. 07. 10:00 – 12:00

Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Magyarország

Vendégek

Az eseményről

Nemezes foglalkozások a gyapjúval ismerkedőknek Fábri-Nyerges Andival

Október 7. 10-12 óráig nemez labda készítés, játék és dísztárgy is lehet,  a maradékok felhasználásával és díszítéssel.

A foglalkozás az Szakicska-ház évadnyitó nyílt napjának keretében díjmentesen látogatható. (A két órás program alatt egy darab, gyakorlattól függően kis vagy nagyobb labda készíthető el. A foglalkozást önállóan 10 éves  kortól javasoljuk, kisebbeket kísérővel várjuk.)

November 11. 10-18 óráig övre/vállra akasztható kistáska (max. 25X25cm) vagy mamusz készítés. A november 18-i nemezes alkotóműhelyünk keretében a gyakorlottabbak az elkészült tárgyat bőrrel díszíthetik majd, talpat, rátétet, gombot tehetnek rá.  Részvételi díj: 14.000Ft/fő/alkalom, aki a nov. 18-i bőrös-nemezes alkalomra is jelentkezik, azoknak 12.000Ft/fő/tárgy ez a  program. 

Ünnepre készülő nemezek - családi foglalkozás, kezdőknek is ajánlott

December 2. 15-19 óráig: az Advent és az évforduló jegyében adventi spirált vagy határidő naplót/notesz védőt nemezelünk, nemezes díszítési technikákkal, hímzéssel ismerkedünk. 

Részvételi díj: 8000 Ft/fő/tárgy

December 9. 15-19 óráig nemezes ajándékok: fénygyűjtő díszek és mécsestartók, apró karácsonyfa  díszek, vagy  ajándékba  adható nyakba fülbe  valók vagy lakásdíszek készülhetnek. 

Részvételi díj: 6000Ft/fő/alkalom. Családi és  testvér kedvezménnyel: 8000Ft/2 fő/ alkalom, 8 éves kor alatt szülővel, nagyobb testvérrel várjuk a gyerkeket.)

Nemez Műhelyek gyakorlottabbaknak vendégoktatókkal

Nemezes alkotóműhelyeink alkalmat adnak mívesebb,átgondoltabb nemeztárgyak készítésére Az érdeklődők újabb anyagokkal kombinálhatják a nemezt, selyemmel, fonalakkal, előnemezzel, hímzéssel, bőrrel, sőt festéssel is ismerkedünk.

Október 8. 9-17 óráig nuno nemez technikával készült sál növényi, levél lenyomatokkal festve (médium print) – vendégoktatónk Szabó Nadia nemezművész 

Október 14-15. 9-17 óráig teamelegítő különleges felületkialakítási technikákkal, és hímzéssel – vendégoktatónk Kovács Gabriella textilművész

November 18. 9-17 óráig kistáska vagy mamusz bőrrátéttel, bőrös alapismeretek nemezeseknek – vendégoktatónk Sajtos Szilvia nemezes népi iparművész, bőrműves

Jelentkezés és érdeklődés:

A foglalkozásokat min. 5, max. 10 fő részvételével tudjuk megtartani.

Ha érdeklődsz valamelyik műhelyalkalmunk iránt, kérjük, regisztrálj itt a honlapon az adott programnál, ezt követően bővebb tájékoztatást küldünk. A jelentkezésed a  részvételi díj befizetésével válik érvényessé (ezzel egyúttal biztosítod helyedet is), a befizetési információkat a  regisztráció során megadott ímél címedre küldjük. Kérdéseddel fordulj hozzánk bizalommal:  Fábri-Nyerges Andi +36-30-6772997 vagy nekem.muhely@gmail.com

Esemény megosztása

bottom of page