top of page

nov. 18., Szo

|

Szakicska-ház

Őszi-Téli Nemez Műhelyek - Bőrös-nemezes foglalkozás Sajtos Szilviával

Ez alkalommal Sajtos Szilvia nemezes népi iparművész és bőrműves avat be minket a nemez és a bőr együttes alkalmazásának módszereibe, szabályaiba, hogyan készítsünk, bőr rátétet, gombot, talpat saját táskánra, mamuszunka, hogyan bánjunk a bőrrel a nemeztárgyakon.

Őszi-Téli Nemez Műhelyek - Bőrös-nemezes foglalkozás Sajtos Szilviával
Őszi-Téli Nemez Műhelyek - Bőrös-nemezes foglalkozás Sajtos Szilviával

Idő és helyszín

2023. nov. 18. 10:00 – 17:00

Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Magyarország

Az eseményről

Nemezes alkotóműhelyeink alkalmat adnak mívesebb, átgondoltabb nemeztárgyak készítésére Az érdeklődők újabb anyagokkal kombinálhatják a nemezt, selyemmel, fonalakkal, előnemezzel, hímzéssel, bőrrel, sőt festéssel is ismerkedünk.

November 18. 9-17 óráig kistáska vagy mamusz bőrrátéttel, bőrös alapismeretek nemezeseknek – vendégoktatónk Sajtos Szilvia nemezes népi iparművész, bőrműves

Tematika vázlatosan:

1. Anyagismeret, bőr és nemez együttes alkalmazása

2. Tervezés

3. Szálkészítés

4. Rátét varrás, kéttűs varrás

5. Széleldolgozások: sima szegés, franciaszegés, rátétes szegés

6. Záródások: gombok, csúszók

7. Felfüggesztések: 4-es, 6-os gömbölyű fonás, laposfonások, szíjvágás

Tárgyak: övtáska, papucs, kisebb táska

Szerszámok:

Segédanyagok:

ALAPANYAGOK

gyapjú

kecskebőr

marhabőr

Részvételi díj: 16.000Ft/fő /alkalom (anyag és eszköz költségét az ár nagyrészben tartalmazza, de ha szeretnél venni egy-két alapanyagot, alapvető bőrös eszközt, hogy otthon is dolgozni tudj a későbbiekben, az plusz költséggel járhat). Aki a nov. 11-i alkalmunkon készíti tárgyát, a  mamuszt vagy kistáskát, amit most bőrözni fog, annak a nov 11. és  18.-i két alkalom együtt 28.000Ft.

A gyakorlottabbak hozhatnak kész nemez tárgyat is, amit itt díszítenek majd. Kérjük, ezt jelezzétek a jelentkezéskor, és a kb. 25x25cm méretet tartsátok be. Ez a foglalkozás elsősorban a nemez bőrözési technikákra koncentrál, ami belefér ebből egy napba😊, s ha tetszik, a következő félévben folytatjuk. Biztos, hogy ezt a tárgyat is otthon fogjátok befejezni, de ehhez minden segítséget megadunk.

Jelentkezés és érdeklődés:

A foglalkozásokat min. 5, max. 10 fő részvételével tudjuk megtartani.

Ha érdeklődsz valamelyik műhelyalkalmunk iránt, kérjük, regisztrálj itt a honlapon az adott programnál, ezt követően bővebb tájékoztatást küldünk. A jelentkezésed a részvételi díj befizetésével válik érvényessé (ezzel egyúttal biztosítod helyedet is), a befizetési információkat a regisztráció során megadott ímél címedre küldjük. Kérdéseddel fordulj hozzánk bizalommal: Fábri-Nyerges Andi +36-30-6772997 vagy nekem.muhely@gmail.com

Esemény megosztása

bottom of page