top of page

okt. 07., P

|

Szakicska-ház

Mese - Báb - Játék: Kreatív barkácsolás Nyeste Gabriellával (6+) (1)

Bevezetés a mesék, bábok világába, a játékos személyiség kibontakoztatása a mesék, drámajátékok, barkácsolás által péntekenként 6 alkalommal.

Mese - Báb - Játék: Kreatív barkácsolás Nyeste Gabriellával (6+) (1)
Mese - Báb - Játék: Kreatív barkácsolás Nyeste Gabriellával (6+) (1)

Idő és helyszín

2022. okt. 07. 17:00 – 18:30

Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Hungary

Az eseményről

Érdekel a mesék világa? Szeretnél bábozni, de nem tudod, hogy fogj hozzá?  Kreatív ötletek megvalósítása,

a bábkészítés vonzó számodra? Itt a helyed!

Várlak szeretettel, ha kipróbálnád a közös játék örömét, a fantázia szárnyalását, a mesevilág rejtelmeit, a kezed varázslatos tehetségét!

MESE - BÁB - JÁTÉK szakkör indul

Nyeste Gabriella óvoda- és drámapedagógus vezetésével 

6-10 éves gyermekeknek, szeptember 30-tól a 

Szakicska házban péntekenként délután 17:00-18:30

6 alkalom ára: 22.000.- Alkalmanként: 4000.-

(Aki 6 alkalmas bérletet vesz, annak egy adventi foglalkozás ajándék.)

Érdeklődés és jelentkezés: +36 30 497 4731 Email: nyeste.gabriella@gmail.com

https://www.facebook.com/Nyeste.Gabriella.HU

Az ötletgazda és foglalkozás vezető rövid bemutatkozása: 

Nyeste Gabriella vagyok, diplomás óvodapedagógus, Csömörön lakom. Több évtizednyi munkám alatt mindig is elsődleges helyet foglalt el a mesélés, a bábozás. Több bábbal kapcsolatos továbbképzésen vettem részt, majd a drámapedagógiai diplomát is megszereztem. Tanáraim voltak drámapedagógia területen Debreczeni Tibor, Gabnai Katalin, Móka János, és a bábművész Szentirmai László. Óvodásaimmal napi szinten meséltünk, báboztunk, dramatizáltunk. Többször vettünk részt sikeresen bábfesztiválokon. A bábkészítésben kreatív energiáim kiteljesedhetnek, a mesék emberközeli, interaktív közvetítése inspirál. A Covid-karantén alatt kezdtem el tűnemezeléssel foglalkozni. Idén a Csömöri alkotók kiállításán is látható egy tűnemezelt alkotásom, természetesen a báb, a mese motivációjából született a „Kerek mesék” első részeként, Móricz Zsigmond Iciri piciri verses meséjének illusztrációja.

Fontos számomra, hogy a mai gyerekeknek kínáljak egy alternatívát a kikerülhetetlen médiatartalmak mellé. A mesék közvetlen feldolgozása, a belső képek alkotása lényeges, hogy a kreatív képzeletet beindítsa. A bábok rejtett lehetőséget adnak a megnyilatkozásra - nem én mondom, hanem a bábu. 

A drámapedagógia segíti a kommunikációt, szocializációt, nyitottabbá válnak a gyerekek. A bábkészítés fejleszti a gyermek kézügyességét, fantáziáját, konstrukciós képességeit. A foglalkozásaim során elsődleges szempontom, hogy a gyermeknek sikerélménye legyen minden téren.

Esemény megosztása

bottom of page