top of page

jún. 23., P

|

Szakicska-ház

Legyünk a házi tésztakészítés mesterei! – 4 alkalmas tésztakészítő tanfolyam Ágnecz Mónikával

Most itt a lehetőség, hogy mi is megtanuljuk a házi tészta készítésének csínját-bínját, magyar és olasz tradíciók, töltött és színezett változatok. Tudásszinted szerint jelentkezhetsz az alkalmakra, kezdőknek mind a 4 alkalom javasolt. Olvasd el a tematikát az eseményleírásban!

Legyünk a házi tésztakészítés mesterei! – 4 alkalmas tésztakészítő tanfolyam Ágnecz Mónikával
Legyünk a házi tésztakészítés mesterei! – 4 alkalmas tésztakészítő tanfolyam Ágnecz Mónikával

Idő és helyszín

2023. jún. 23. 14:00 – 20:00

Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Magyarország

Az eseményről

Aki evett már minőségi házi tésztából készült húslevest, vagy tradicionális olasz ételkülönlegességet, már tudja, hogy a tészta nem csak egy köret; a tészta az étel törzse, alapja. Most itt a lehetőség, hogy mi is megtanuljuk a házi tészta készítésének csínját-bínját, amivel lenyűgözhetünk mindenkit, aki leül az asztalunkhoz.

Májusban négy alkalmas házi tésztakészítő tanfolyam indul, két pénteken (05.26. és 06.23.).

A tanfolyamot Ágnecz Mónika tartja, aki minden résztvevő számára biztosítja a tészta minőségi hozzávalóit és a tésztaformázó eszközöket. Az alkalom végén mindenki hazaviheti az általa készített tésztafinomságokat. Aki teheti, hozzon magával egy éles kést, gyúródeszkát és sodrófát, akinek nincs, jelezze a regisztráció során, hogy a tanfolyamra biztosítva legyen mindenki számára a munkaeszköz.

A négy alkalom részvételi díja összesen 38 000 Ft/fő/2 alkalom, 19.000Ft/fő/alkalom

Amire a tanfolyamon számíthatunk: 1. nap: Megismerkedhetünk a tésztakészítés alapjaival; hozzávalókkal, lisztfajtákkal, megtanulhatjuk a jó minőségű házi tészta begyúrását, nyújtását, a magyar és olasz területeken ismert vágott tészták elkészítését. Kézi tésztagépek használata, azzal való nyújtás, olasz tészták vágása, kézi formázása (carganella, fusilli, farfalle, loringittas, strozzapreti, tagliatelle, loringhittas, carotelli), valamint a magyar kézzel formázott tészták elkészítésének titkai (csigatészta, orsótészta, egyéb apró tészták). 2. nap: Színes tészták készítése természetes növényi hozzávalókból, fűszerhasználat, a fabordázó és egyéb eszközök használata, gnocchi (krumplinudli) elkészítése.  Töltött tészták elkészítése különböző formában, töltelékek előkészítése, végül megismerhetjük a tésztafőzés szabályait.

A tanfolyamra regisztráció szükséges, a jelentkezési szándékot a monikatesztakuckoja@gmail.com email címen, a +36-30-3924042 telefonszámon , Mónika Ágnecz facebook , vagy a Mónika Tészta Kuckója facebook oldalamon tudjátok jelezni. Jelentkezéseteket Mónika érkezési sorrendben fogadjak, a tanfolyam maximum 10 fővel indul, hogy mindenkinek tudjon segítséget nyújtani.

A mindennapi alkotás, gondoskodás örömét azok a lányok, asszonyok, anyák, nagymamák ismerik, akik két kezük erejét, szívük szépségét az asztalra teszik. Vágjunk bele együtt, Mónika mindenkit szeretettel vár!

Esemény megosztása

bottom of page