top of page

szept. 21., Cs

|

Csömör

Kezdő tai chi csoport oktatás

Első pillantásra nagyon szokatlan és nehéz mozgáskombinációnak tűnik. Ennek ellenére bátran elkezdheti az is, akinek nincs semmiféle tapasztalata hasonló területen, de még a mozgásban sem. Az a nagyszerű benne, hogy a fejlődésnek tényleg sosincs vége, mindig újabb és újabb rétegű a tapasztalás.

Kezdő tai chi csoport oktatás
Kezdő tai chi csoport oktatás

Idő és helyszín

2023. szept. 21. 10:00 – 11:30

Csömör, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Magyarország

Az eseményről

Időpontok: szeptember 12, 14, 19, 21.  és október 3, 5.

Program: a 13-as forma tanulása és gyakorlása. 6 alkalmas.

A 13-as forma 5 alapmozdulatot tartalmaz, amely 4 irányba végezve áll össze 13 mozdulattá.

Ezt követően igény szerint folytatjuk a 10-es formával, amely már egy fokkal nehezebb és több elemet tartalmaz.

A gyakorlás felépítése: bemelegítés chi kung gyakorlatokkal, tai chi rávezető alaplépések és a formagyakorlat elemeinek tanulása.

Díjazás: 3000.- Ft/alkalom vagy 15 000 Ft/6 alkalom. Az első óra ingyenes próbaóra!

A tanfolyamhoz kapcsolódó kiegészítő gyakorlási lehetőség: hétfőnként, 18.00-19.30 között, ekkor Kerülő Tündéhez lehet csatlakozni.

Időpontok: szeptember 18, 25, október 2 és 9.

Oktatók: Szűcs Etelka, a Yang családi Tai Chi Chuan rendszerében „gold eagle” fokozat

Kerülő Tünde, a Yang családi Tai Chi Chuan rendszerében „gold eagle” fokozat

A tai chi gyakorlás olyan öngyógyító módszer, melyet életkortól és egészségi állapottól függetlenül mindenki gyakorolhat. A mozgásrendszer hatékonyan igazítja ki a gyakorló belső energiáit, többek között normalizálhatja a magas vérnyomást, segít a szívproblémák gyógyulásában.

A gyakorlás alapvető követelményei: nyugalom, ellazulás, összpontosítás, fokozatosság, szimmetria, egyensúly, elménk lecsendesítése, természetesség, ritmus és rugalmasság.

A mozgás során előidézett nyugalom és ellazulás következtében a feszült és egyensúlyhiányos testben a megrekedt életerő felszabadul és képes lesz helyreállítani, fenntartani a természetes egészségi állapotot. A tai chi által előidézett békés tudatállapot lehetővé teszi, hogy a negatív gondolatminták feloldódjanak, helyüket pozitív, életigenlő beállítódás vegye át.

Etelka a tai chi lágy, harmonikus, áramló mozgásfoma megismerését 2012-ben kezdte el, és csatlakoztott a Yang Family Tai Chi Chuan Hungary Egyesülethez. A pusztakezes-, kard és szablya formák gyakorlása meghozta eredményét, sikeres vizsgákat tett: 2018-ban a „Copper Eagle”, 2020-ban a „Silver Eagle” és 2022-ben a „Gold Eagle” szinteken.

Szűcs Etelka tai chi oktató

+36-70-283-7932, szucset@gmail.com

Esemény megosztása

bottom of page