Hagyományos tejtermékek a konyhámban - friss sajtok
febr. 26., Szo
|Szakicska Ház
A vaj, túró és gomolya jellegű sajtok készítése, Alkotó Részecskék felnőtt kivitelben:-)
Idő és helyszín
2022. febr. 26. 14:30 – 19:00 CET
Szakicska Ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Hungary
Vendégek
Az eseményről
Szüllőné Bíró Ágnes egy műhelyfoglalkozás keretében saját, többéves tejtermék készítési tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel. A foglalkozáson a tej otthoni feldolgozását járjuk körbe, gyakorlatias módon, olyannyira, hogy a résztvevők nem csak tudással, de saját finom házi tejkészítményekkel térhetnek haza. Ági sajtjait sokan már kóstolhattátok a kenyérkészítés alkalmával, ezek elkészítését tanulhatjátok most meg:
A következő kérdések merülnek fel a házi technológiákkal kapcsolatban:
Van-e értelme a rengeteg befektetett energiának, mikor a boltban, piacon könnyedén megveheted a sajtot, vajat, túrót?
Lehet-e, érdemes-e tejterméket készíteni otthon?
A te otthon készített finomságodban biztosan csak az lesz, amit te beleteszel. A délután folyamán megtudhatod mi a különbség az egyes sajtok, túrójellegű termékek között. Együtt készítünk vajat, túrót, ricottát, lágy és érlelni való gomolyát. Megosztom a résztvevőkkel a tartósítással kapcsolatos tapasztalataimat.
Amit hazavihettek a tanfolyamról:
Egy alaptudást a tejről, az otthon készíthető tejtermékekről.
Egy kis adag vajat
Ricottát
Túrót
Egy adag ízesitett gomolyát formával együtt (ezzel még otthon feladatotok lesz)
Egy adag érlelni való gomolyát formával együtt
A részvételi díj: 9000Ft/fő A részvétel regisztrációhoz kötött. A foglalkozást min. 4, max. 6 fő részvételével tartjuk meg. Regisztráció és érdeklődés: nekem.muhely@gmail.com; +36-30-6772997 (Fábri-Nyerges Andi) FB "ott leszek" vagy "érdeklődőm" jelölés nem elegendő, köszönjük!