top of page

Hagyományos tejtermékek a konyhámban - friss sajtok

febr. 26., Szo

|

Szakicska Ház

A vaj, túró és gomolya jellegű sajtok készítése, Alkotó Részecskék felnőtt kivitelben:-)

Hagyományos  tejtermékek a konyhámban - friss sajtok
Hagyományos  tejtermékek a konyhámban - friss sajtok

Idő és helyszín

2022. febr. 26. 14:30 – 19:00 CET

Szakicska Ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Hungary

Vendégek

Az eseményről

Szüllőné Bíró Ágnes egy műhelyfoglalkozás keretében saját, többéves tejtermék készítési tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel. A foglalkozáson a tej otthoni feldolgozását járjuk körbe, gyakorlatias módon, olyannyira, hogy a résztvevők nem csak tudással, de saját finom házi tejkészítményekkel térhetnek haza. Ági sajtjait sokan már kóstolhattátok a kenyérkészítés alkalmával, ezek elkészítését tanulhatjátok most meg:

A következő kérdések merülnek fel a házi technológiákkal kapcsolatban:

Van-e értelme a rengeteg befektetett energiának, mikor a boltban, piacon könnyedén megveheted a sajtot, vajat, túrót?

Lehet-e, érdemes-e tejterméket készíteni otthon?

A te otthon készített finomságodban biztosan csak az lesz, amit te beleteszel.  A délután folyamán megtudhatod mi a különbség az egyes sajtok, túrójellegű termékek között. Együtt készítünk vajat, túrót, ricottát, lágy és érlelni való gomolyát. Megosztom a résztvevőkkel a tartósítással kapcsolatos tapasztalataimat.

Amit hazavihettek a tanfolyamról:

A Google Térképet letiltotta a rendszer a működéshez szükséges cookie-kra vonatkozó és az Analytics-beállítások miatt.

Esemény megosztása

bottom of page