top of page

márc. 21., Szo

|

Szakicska-ház

Hagyományos tejtermékek a konyhámban

Alkotó Részecskék felnőtteknek: a tej otthoni feldolgozását járjuk körbe, gyakorlatias módon. Saját készítésű finom házi tejkészítményekkel térhetünk haza.

Hagyományos tejtermékek a konyhámban
Hagyományos tejtermékek a konyhámban

Idő és helyszín

2020. márc. 21. 14:30 – 18:30

Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác utca 1, 2141 Hungary

Az eseményről

Szüllőné Bíró Ágnes (Alkotó Részecskék) felnőtteknek szóló műhelyfoglalkozása. A tej otthoni feldolgozását járjuk körbe, gyakorlatias módon. A résztvevők nem csak tudással, de saját készítésű finom házi tejkészítményekkel térhetnek majd haza. 2 év saját tejtermék készítési tapasztalatait ismerhetjük meg.

A következő kérdések merülnek fel a házi technológiákkal kapcsolatban: Van-e értelme a rengeteg befektetett energiának, mikor a boltban, piacon könnyedén megveheted a sajtot, vajat, túrót? Lehet-e, érdemes-e tejterméket készíteni otthon? A te otthon készített finomságodban biztosan csak az lesz, amit te beleteszel. A délután folyamán megtudhatod mi a különbség az egyes sajtok, túrójellegű termékek között. Együtt készítünk vajat, túrót, ricottát, lágy és érlelni való gomolyát. Megosztom a résztvevőkkel a tartósítással kapcsolatos tapasztalataimat. Amit hazavihettek a tanfolyamról: Egy alaptudást a tejről, az otthon készíthető tejtermékekről. Egy kis adag vaj Ricotta Túró Egy adag ízesitett gomolya formával együtt (ezzel még otthon feladatotok lesz) Egy adag érlelni való gomolya formával együtt

Részvételi díj: 8000Ft/fő /alkalom, résztvevők száma max. 6 fő A kis csoportlétszámra való tekintettel kérlek, jelentkezéseteket NE csak érdeklődöm vagy  ott leszek jelöléssel adjátok meg, hanem a  nekem.muhely@gmail.com címen jelezzétek, és a részvételi díj befizetésével érvényesítsétek! 

Esemény megosztása

bottom of page