top of page

okt. 01., Szo

|

Szakicska-ház

GYAPJÚ NAP - mesterségbemutatók és műhelyfoglalkozások (belépés délelőtt díjtalan)

Családi délelőtt mesterség bemutatóval: gyapjú mosás, kártolás, festés, orsózás, fonás, szövés, nemezelés, fonal és szövő eszközök vására a KisKos Műhellyel és a Spin 'n' Fox-szal. Délután pedig Haulik Judit nemezkészítővel ékszeres műhelyfoglalkozásra várunk a NEKEM Műhelyben.

GYAPJÚ NAP - mesterségbemutatók és műhelyfoglalkozások (belépés délelőtt díjtalan)
GYAPJÚ NAP - mesterségbemutatók és műhelyfoglalkozások (belépés délelőtt díjtalan)

Idő és helyszín

2022. okt. 01. 10:00 – 18:00

Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Hungary

Vendégek

Az eseményről

Családi délelőtt 10-13.00 óráig  Megismerheted a gyapjú feldolgozás fázisait a birkanyírástól a nemezkészítésig, a fonalkészítéstől a szövésig.  Mosunk, festünk, fonunk, szövünk, orsózunk együtt Gál Eszterrel és Takács Judittal. Persze egy kicsit a nemezelünk is a végén Fábri-Nyerges Andival. A gödöllői Vándor Műhely jóvoltából egy kézi kártolót is kipróbálhatunk.

Ecoprint növényi fonal festés a KisKos Műhellyel  Gyönyörű kézzel festett egyedi gyapjú fonalakat válogathatsz, vásárolhatsz az őszi-téli horgoláshoz, kötéshez, szövéshez vagy nemezeléshez, illetve nővényi festékkel fonalat is festhetsz magadnak a délelőtt folyamán: https://www.kiskos.hu/

Kocsis-Pintér Bori (Spin'n' Fox) szövőeszköz bemutatója, fonás rokkán és gyalogorsón Ismerkedhetsz Bori saját tervezésű szövőeszközeivel, melyeket maga gyártat. Orsóiból is válogathatsz, és alapanyagot is vihetsz haza hozzá, ha kedvet kaptál a fonáshoz: https://www.facebook.com/spinnfox

Megnézheted mit nemezeltünk, horgoltunk, kötöttünk, szőttünk a NEKEM Műhelyben, és megtapinthatod, hányféle szálból lehet gyapjúnk. Megmutatjuk, hogyan nemezelődik kemény vagy éppen puha, szigetelő, óvó-védő anyaggá a gyapjú.

A belépés a délelőtti programokra díjtalan, de köszönjük, ha hozzájárulsz a sütibüféhez, vagy helyszíni adománnyal a ház működtetéséhez.

Délutáni nemez műhely 14-18 óráig  Nemezékszer-készítő műhelyfoglalkozás (14+)  Vendégünk: Haulik Judit nemezkészítő (az alkotóról lásd bővebben: FB: nemezalmok) Részvételi díj: 9.000 Ft/fő. A foglalkozás kis csoportos (max. 10 fő), ezért előzetes regisztráció és részvételi díj fizetés szükséges!

A részvétel a délelőtti programokon ingyenes, de kérjük, segítsétek a szervezést a részvételi szándék regisztrálásával (létszám megadásával): nekem.muhely@gmail.com vagy +36-30-6772997 Fábri-Nyerges Andi (FB ott leszek és érdeklődőm jelölés nem elegendő!) Köszönjük!

Esemény megosztása

bottom of page