BETELT! Hagyományos tejtermékek a konyhámban
febr. 29., Szo
|Szakicska-ház
Alkotó Részecskék felnőtteknek: a tej otthoni feldolgozását járjuk körbe, gyakorlatias módon. Saját készítésű finom házi tejkészítményekkel térhetünk haza.


Idő és helyszín
2020. febr. 29. 14:30 – 18:30
Szakicska-ház, Csömör, Kacsóh Pongrác utca 1, 2141 Hungary
Az eseményről
Szüllőné Bíró Ágnes (Alkotó Részecskék) felnőtteknek szóló műhelyfoglalkozása.
A tej otthoni feldolgozását járjuk körbe, gyakorlatias módon. A résztvevők nem csak tudással, de saját készítésű finom házi tejkészítményekkel térhetnek majd haza.
2 év saját tejtermék készítési tapasztalatait ismerhetjük meg.
A következő kérdések merülnek fel a házi technológiákkal kapcsolatban:
Van-e értelme a rengeteg befektetett energiának, mikor a boltban, piacon könnyedén megveheted a sajtot, vajat, túrót?
Lehet-e, érdemes-e tejterméket készíteni otthon?
A te otthon készített finomságodban biztosan csak az lesz, amit te beleteszel.
A délután folyamán megtudhatod mi a különbség az egyes sajtok, túrójellegű termékek között. Együtt készítünk vajat, túrót, ricottát, lágy és érlelni való gomolyát.
Megosztom a résztvevőkkel a tartósítással kapcsolatos tapasztalataimat.
Amit hazavihettek a tanfolyamról:
Egy alaptudást a tejről, az otthon készíthető tejtermékekről.
Egy kis adag vaj
Ricotta
Túró
Egy adag ízesitett gomolya formával együtt (ezzel még otthon feladatotok lesz)
Egy adag érlelni való gomolya formával együtt
Részvételi díj: 8000Ft/fő /alkalom, résztvevők száma max. 6 fő A kis csoportlétszámra való tekintettel kérlek, jelentkezéseteket NE…