top of page

júl. 15., H

|

Csömör

A világ tésztái - a tészták világa (Szakicska tábor 2.)

A tészta egy izgalmas alapanyag és a világ minden táján szeretik. A táborban együtt sütünk-főzünk, különböző tésztákat gyúrunk, nyújtunk, keverünk, kóstolunk. De egyet biztosra vehettek, hogy nem fogjuk megunni a hét végére sem.

A világ tésztái - a tészták világa (Szakicska tábor 2.)
A világ tésztái - a tészták világa (Szakicska tábor 2.)

Idő és helyszín

2024. júl. 15. 8:00 – 2024. júl. 19. 17:00

Csömör, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Magyarország

Az eseményről

Miben különbözik a magyar laska, a lebbencs, az olasz pastától vagy az ázsiai rizstésztától? Melyikhez milyen szósz vagy feltét jár? Ravioli vagy barátfüle? Izgalmas lehet elkészíteni? Különböző hozzávalókat ismerünk meg a világ minden tájáról, mert a tészta ezek szerint nemcsak olasz lehet 😊.

Építkezünk tésztából, mert egy szál gyenge, de sok már határozott erőt képvisel. Kísérletezünk az alapanyagokkal, megismerjük a tészták kémiáját, fizikáját is. Mitől függ, hogy tojással vagy vízzel gyúrjuk? Hányféle lisztet használhatunk? Használható-e a liszt alkotásra is? Minden nap egy izgalmas területet fedezünk fel a kulináriában és a természettudományban is.

Délutánonként kerámia tárgyakat is készítünk, díszítünk.

Részvételi díj: 52 000 Ft/fő/hét, előjelentkezési kedvezmény április 30-ig: 46 000 Ft/fő/hét. Testvérkedvezmény (-10% a második gyermek részvételi díjából) ! A táborokat min. 8 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! A programváltozás jogát fenntartjuk!

Érdeklődés: tudomanycseppek@gmail.com, 06203127378 (Kerülő Tünde)

A táborban kísérőink lesznek: TudásRészecskék (Szüllőné Bíró Ágnes, Kerülő Tünde) és a NEKEM Műhely (Bolesza Barbara, Fábri-Nyerges Andrea).

Esemény megosztása

bottom of page