top of page

jún. 24., H

|

Csömör

A tornyok tudománya - alkotótábor (Szakicska tábor 1.)

A nyár első Szakicska-táborában kicsit megpróbálunk elmélyülni a tornyok világában, és ehhez kapcsolódóan a különböző nyelvekről is szó esik.

A tornyok tudománya - alkotótábor (Szakicska tábor 1.)
A tornyok tudománya - alkotótábor (Szakicska tábor 1.)

Idő és helyszín

2024. jún. 24. 8:00 – 2024. jún. 28. 17:00

Csömör, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Magyarország

Az eseményről

Mitől is ferde az olasz Pisai torony, mitől különleges a francia Eiffel-torony, miről híres az angol Big Ben, mire való egy víztorony, milyen lehet egy futurisztikus torony? Játékosan ismerkedünk élőnyelvekkel, alapszavakkal, titkos nyelvekkel, kódnyelvekkel.

Építkezünk, ismerkedünk a toronyépítés fizikájával, az egyensúly kérdésével. Kísérletezünk, mérnökökké válunk, sok-sok tornyot építünk: fából, textilből, újrahasznosított alapanyagokból.

A gasztrovonal sem maradhat ki a vizsgálódásunkból: uzsonnára ehető alapanyagokból alkotunk csodás vagy épp „pisai” építményeket – kinek hogyan sikerül.

Délutánonként kerámia tárgyakat is készítünk, díszítünk.

Részvételi díj: 52 000 Ft/fő/hét, előjelentkezési kedvezmény április 30-ig: 46 000 Ft/fő/hét. Testvérkedvezmény (-10% a második gyermek részvételi díjából) ! A táborokat min. 8 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! A programváltozás jogát fenntartjuk!

Érdeklődés: tudomanycseppek@gmail.com, 06203127378 (Kerülő Tünde)

A táborban kísérőink lesznek: TudásRészecskék (Szüllőné Bíró Ágnes, Kerülő Tünde) és a NEKEM Műhely (Bolesza Barbara, Fábri-Nyerges Andrea).

Esemény megosztása

bottom of page