top of page

Témanapok iskolás csoportok részére

Csömör település környező természeti értékei és a falu központjában található Szakicska-ház remek lehetőséget kínál akár egy egész napos komplex elfoglaltságra iskolás csoportok részére, kirándulással, kézműveskedéssel, barkácsolással, természettudományos ismeretterjesztéssel ötvözve.

A Szakicska-ház kertje és a ház terei nagyszerű infrastrukturális lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy a tanórák kötött rendjéből kizökkenve hasznos tudással, élményekkel gazdagítsa az iskolásokat.

A Szakicska-ház profilja izgalmas foglalkozásokat ajánl egy témanap teljessé tételéhez:

  • Komplex természettudományos foglalkozások, játékos kísérletezések a fizika és kémia, valamint a környezetvédelem témakörében.

  • Kreatív szabad alkotás, mérnöki megközelítések vagy hagyományos kézműves technikák ötvözésével – adott témakörökhöz kapcsolódóan.

  • A foglalkozások felépítése lehetővé teszi a csoportos együttműködést, egyedi problémamegoldást, szabad alkotást, egy-egy téma komplex megközelítését. A kísérletek fizika és kémia témakörben nem bemutató jellegűek, hanem egyénien végzik el, próbálják ki a gyermekek.

 

Időkeret: 2x45 perc vagy egész délelőtt

Létszám: 1 osztály (20-30 fő)

Korosztály: 1-6. osztály

Ajánlott témák:

Fenntarthatósági nap: Összhangban a környezettel – kísérletek és alkotás környezettudatos életmóddal kapcsolatban

Hagyományok napja: Régi idők – modern idők anyagai és eszközei (nedvszívó anyagok, szárítási technikák napenergiával, konyhai praktikák, szigetelési technikák régen és ma)

Pályaorientáció: Természetes anyagok – műanyagok (gyapjú vs. polár pulóver ) – foglalkozások a textiliparban régen és ma – a juhásztól a környezetvédelmi mérnökig

Egészségnap: Zöldség és gyümölcs kísérletek – egészséges életmód

Tudósok napja: Egy tudós egy kísérlet – ismerd meg a magyar tudósok találmányait!

Kérje egyedi árajánlatunkat, osztályra, időtartamra, és témakörre szabva!

 

Szakicska-ház

Cím: 2141 Csömör, Kacsóh P. u. 1.

Honlap: www.szakicskahaz.hu; facebook.com/szakicskahaz

Telefon: +36-30-2551266

Email: alkotoreszecskek@gmail.com

IMG_20201103_092116_edited.jpg
bottom of page