Szakicska nyári táborok 2022

Frissítve: máj. 12.


Bővebben:


GYERMEKEKNEK (6-12 éves korig)


JÚNIUS 20-24-ig, 8.30-16.30-ig Manóságok hete 5 napon át minden délelőtt a manóság lényegét kutatjuk, a manó világ törvényszerűségeivel kísérletezünk, délután pedig kézműves tárgyakat készítünk, ahogy a manók szeretik, természetes anyagokból, hagyományos eljárásokkal, nemezelés, agyagozás, szövés/fonás, festés… Az Alkotó Részecskék és a NEKEM Műhely közreműködésével.

JÚNIUS 27-július1-ig 8.30-16.30-ig „Hetet egy csapásra!”, 5 nap – 7 mesterség Megismerjük, miből készül, kísérletezünk vele, ismerkedünk az anyagokkal: kiöntjük, felhabosítjuk, lecsepegtetjük, megégetjük, összeragasztjuk, felépítjük. 7 különböző alkotás, amiből tanulunk, amit örömmel viszünk haza és használunk a tábor után is. Az Alkotó Részecskék és a NEKEM Műhely közreműködésével.

JÚLIUS 18-22-ig 8.30-16.30-ig Nyírd ki a molnárkákat! Fordított környezetvédelmi játék kísérletezéssel, barkácsolással, vizes élőhelyeink megismerésével és védelmével. A hét végére egy társasjáték is elkészül. Az Alkotó Részecskék közreműködésével.

Részvételi díj táboronként: Előjelentkezéssel május 10-ig 10% kedvezménnyel: 36.000 Ft/fő, azt követően 40.000Ft/fő, amely tartalmazza a programokat, alapanyagokat, háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna), a napi táborzárást követő gyermekfelügyeletet 17 óráig. Testvérkedvezményt is nyújtunk AUGUSZTUS 22-26-ig Nyárvégi tábori projektnapok Izgalmas tematikus kalandokkal várunk a nyár utolsó hetében! Hétfőn és kedden délután, szerdától péntekig egész nap egy témakörre épülve játszunk, barkácsolunk, kísérletezünk, alkotunk!

Részvételi díj: A fél nap díja: 5000 Ft/fő, az egész nap díja: 10 000 Ft/fő.


FELNŐTTEKNEK, NAGYOBB GYEREKEKNEK

JÚLIUS 7-9. Nyári NEKEM Műhely Alkotótábor Nemezesek, kosárfonók, horgolás iránt érdeklődők,"maratoni" alkotó tábor szervezünk számotokra: Csütörtöktől szombatig 3 napra átadhatjuk magunkat a kézműves kikapcsolódásnak, az ötletek megvalósításának, az új technikák elsajátításának, a jó beszélgetéseknek.

1-3. nap 9-17 óráig Kovács Gabriella gödöllői textilművésszel varázslatos nemezképeket készíthettek (tervezés, anyagismeret a programban, kezdőket is várjuk!)

1-2. nap 17-21 óráig Takács Judit kistarcsai vesszőfonóval igazi füles bevásárló kosarat fonhattok (ha készítettél már néhány kisebb kosarat, itt a helyed, egy újabb kihívásra!)


Részvételi díj mesterségenként: Az ár tartalmazza az anyagköltséget, frissítőt és egy kis harapnivalót (a főétkezés önellátó).

- nemezkép készítés. 30.000Ft/fő 3 nap,

- füles bevásárlókosár fonás 20.000Ft/ fő/2 délután,

Anya-lánya, apa-fia kedvezményt biztosítunk, szülővel résztvevőként érkező gyermekeknek a korhatár 10+. (A tábor önállóan 14 éves kortól látogatható.) Szállás is megoldható a Szakicska-háztól pár száz méterre található felújított csömöri vendégházban.

Az érdeklődőknek részletes tájékoztatót március közepétől küldünk, írjatok a nekem.muhely@gmail.com címre, ha ti is szeretnétek értesítést kapni.JÚLIUS 18-22-ig és AUGUSZTUS 22-26-ig NEKEM Műhely ALKOTÓ DÉLUTÁNOK (12+) - nemez, kerámia, szövés, textiltechnikák, vesszőfonás, rajz minden nap 16.30-19.30-ig 5 napon át többféle mesterséget próbálhatsz ki, és természetes anyagokból készült praktikus használati tárgyakkal lepheted meg magad, és családodat, kikapcsolódhatsz önállóan, vagy nagyobb gyermekeddel közösen alkothatsz.

Az alkotódélutánok részvételi díja: napi jegy felnőtteknek 8000Ft/fő/alk (több délutánra 6000Ft/alk.), 12-18 év között belépő 5000 Ft, családi jegy (egy felnőtt és egy 12 + gyermek) 10000Ft/család. Az ár az anyagköltséget és eszközök használatát tartalmazza. Részletes programról az érdeklődőknek tájékoztatót küldünk.

Ha önállóan vagy nagyobb gyermekeddel vennél részt az alkotó délutánokon, de a program alatt a kisebb gyermekeid elhelyezését nem tudod megoldani, nekik is szervezhetünk elfoglaltságot, igényeteket jelentkezéskor jelezzétek!

JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS: A programokra való jelentkezés a részvételi díj 25%-ának befizetésével válik érvényessé.

Táborainkra kedvezményes előjelentkezés május 10-ig (előjelentkezés esetén a teljes részvételi díj összegéből 10 % kedvezményt biztosítunk) Végleges jelentkezési határidő minden nyári tábor esetén a tábor első napját megelőző 14. napig.


Gyermektáborok: tudomanycseppek@gmail.com; +36-20-3127378 Kerülő Tünde (TudásCseppek Bolt) Alkotótáborok felnőtteknek: nekem.muhely@gmail.com; +36-30-6772997 Fábri-Nyerges Andi (NEKEM Műhely és Alkotóközösség)

www.szakicskahaz.hu vagy FB/szakicskahaz


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Szakicska-ház csoportjai a hivatalos járványügyi előírásoknak megfelelően működtetik a házat és a programjait, továbbá törekszenek a helyi szabályozásokkal összhangban meghatározni a működés körülmé