top of page

NEKEM Műhely téli szünet - Szakicska évkezdet


A NEKEM Műhely és Alkotóközösség foglalkozásaival most egy kis téli pihenőt tartunk, gyűjtjük az ötleteket, kísérletezünk, készülünk a tél végén induló közös alkotásra.

Addig is, január-februárra ajánlom szeretettel figyelmetekbe az Alkotó Részecskék és TudásCseppek alkalmait, melyekre jelentkezhettek vagy bővebb információt Kerülő Tündétől kaphattok (tudomanycseppek@gmail.com vagy +36-20-3127378).A NEKEM Műhelyben idén talán mindennél jobban szeretnénk olyan, a mindennapokban is jól használható tárgyakat készíteni veletek, melyeken keresztül meg tudjuk mutatni, hogy az esztétikum mellett a praktikum is fellelhető a kézműves munkákban. Szeretnénk megmutatni, hogy természetes anyagokból egy kis szorgalommal magatok is jól használható, és szíveteknek kedves tárgyakkal vehetitek körül magatokat, nem kell mindig a készen kapható megoldások felé fordulni.

Április 22-én szombaton pedig idén is Kertnyitó, melyre a belépés díjtalan! Szent György Napi Mustránkon a Föld Napja alkalmából most különösen aktuális zöld témákkal is foglalkozunk, de természetesen műhelyeinkkel és azok termékeivel is ismerkedhettek.

Amire még biztos számíthattok idén is:


Nemezelés havi egy szombati műhelyben felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek Fábri-Nyerges Andival, kisebbeknek (10 év alatt) külön családi alkalmakat szervezünk, egyszerűbb, kezdő témákkal, de erre, a gyermekek kísérőin kívül természetesen felnőttek önállóan is csatlakozhatnak. Idén is megmutatjuk, milyen sokoldalúan lehet használni a nemez tárgyakat lakásunkban, ruhatárunkban.

Február végén négy alkalmas zöld vesszős kosár készítés indítunk Takács Judittal, kezdőknek is. Húsvét előtt, április elején kertbe használható praktikus és szép vesszőfonott tárgyakat, mint például futtató állványt, ágyásszegély és kaspótartót készíthetünk együtt. Májusban egy teljes alkotó hétvégét szentelünk a vesszőfonásnak, érdemes tehát most tavasszal belevágni, hogy ehhez is csatlakozhass és nyáron már otthon önállóan is gyakorolhass, természetesen erre várjuk a tapasztaltabb vesszőfonó tanoncokat is.


Tél végén kerámia műhelyünk is megnyílik ismét. Mándics Mariannal, Bolesza Barbarával, Mező Melindával agyagozhattok, készíthettek dísztárgyakat és praktikus, a háztartásban is jól használható eszközöket, kezdők és felnőttek is elkezdhetik.


Szőni, rajzolni is jöhettek, barkácsoló, maradékmentő alkotó programjainkat is folytatjuk, (famunkák, mozaik, rongyszőnyeg, horgolós, kötős kézimunkázás).


A gasztronómia sem maradhat el, tematikus workshopjaink (kenyér, sajt készítés) mellett a Szakicska Gasztroklub is jelentkezik még az első negyedévben, márciustól ismét havonta Szüllőné Bíró Ágival várunk benneteket.Február első felétől hirdetjük a foglalkozásokról, akkortól jelentkezhettek február végén, március elején induló alkalmainkra. Továbbá akkor már előre jelezzük nyári, nagyobb lélegzetű alkotónapjainkat, táborainkat is, hogy időben alakíthassátok a nyári szabadságokat. Hamarosan találkozunk a Szakicska-ház NEKEM Műhelyében is, nyugalmas, tervezgetős évkezdetet kívánok mindenkinek!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Szakicska-ház csoportjai a hivatalos járványügyi előírásoknak megfelelően működtetik a házat és a programjait, továbbá törekszenek a helyi szabályozásokkal összhangban meghatározni a működés körülmé

bottom of page