top of page

Idén ősztől selyem, hímzés és bőr a nemezen vendégoktatókkal, de a kezdőket is várjuk!

Idén ősszel három izgalmas témát is előveszünk, és három remek oktatót is vendégül látunk a Szakicska-ház Nemez Műhelyében. Sorrendben Szabó Nadiát, Kovács Gabriellát és Sajtos Szilviát hívtuk, hogy október-november folyamán vezessenek be minket a nemez és más anyagok (selyem, bőr, fonal vagy előnemez stb.) társításából születő alkotások, továbbra is praktikus használati tárgyak vagy viseleti darabok elkészítésébe. De a gyapjúval most ismerkedőkről sem felejtkezünk el, Fábri-Nyerges Andi első akalommal október 7-én délelőtt, az ingyenes évadnyitónkon várja őket egy nem szokványos labda készítésre, és utána havonta, advent előtt kétszer is találkozunk, hogy a vizes és tűnemezléssel ismerkedjünk, elsőként még dísztárgyakat, de kisebb használati vagy ajándék tárgyakat is készíthessünk. Szemezgessetek az alábbi leírásból, kérdezzetek, regisztráljatok, de mindenek előtt gyertek október 7-én szombaton 10 órára, ha még nem jártatok nálunk a NEKEM Műhelyben, a Szakicska-házban.


Nemezes foglalkozások a gyapjúval ismerkedőknek Fábri-Nyerges Andival

Október 7. 10-12 óráig nemez labda készítés, játék és dísztárgy a maradékok felhasználásával és díszítéssel.

A foglalkozás az Szakicska-ház évadnyitó nyílt napjának keretében díjmentesen látogatható. (A két órás foglalkozás alatt egy darab, gyakorlattól függően kis vagy akár 15-20cm-es labda készíthető el, a foglalkozást önállóan 10 éves kortól javasoljuk, kisebbeket kísérővel várjuk.)

https://www.szakicskahaz.hu/events/oszi-teli-nemez-muhelyek-fabri-nyerges-andival-2023-10-07-10-00

November 11. 10-18 óráig övre/vállra akasztható kistáska (max. 25X25cm) vagy mamusz készítés. A november 18-i nemezes alkotóműhelyünk keretében a gyakorlottabbak az elkészült tárgyat bőrrel díszíthetik, talpat, rátétet, gombot tehetnek rá. Részvételi díj: 14.000Ft/fő/alkalom, aki a nov. 18-i bőrös-nemezes alkalomra is jelentkezik nekik 12.000Ft/fő/tárgy.


Ünnepre készülő nemezek - családi foglalkozás, kezdőknek is ajánlott

December 2. 15-19 óráig: az Advent és az évforduló jegyében adventi spirált vagy határidő naplót/notesz védőt, könyvjelzőt/ajándék kísérőt nemezelünk, nemezes díszítési technikákkal, hímzéssel ismerkedünk.

Részvételi díj: 8000 Ft/fő/tárgy

December 9. 15-19 óráig nemezes ajándékok: fénygyűjtő díszek és mécsestartók, apró karácsonyfa díszek, vagy ajándékba adható nyakba fülbevalók vagy lakásdíszek készülhetnek.

Részvételi díj: 6000Ft/fő/alkalom. Családi és testvér kedvezménnyel: 8000Ft/2 fő/ alkalom, 8 éves kor alatt szülővel, nagyobb testvérrel várjuk a gyerekeket.)


Nemez Műhelyek gyakorlottabbaknak vendégoktatókkal

Nemezes alkotóműhelyeink alkalmat adnak mívesebb, átgondoltabb nemeztárgyak készítésére Az érdeklődők újabb anyagokkal kombinálhatják a nemezt, selyemmel, fonalakkal, előnemezzel, hímzéssel, bőrrel, sőt festéssel is ismerkedünk.


Október 8. 9-17 óráig nuno nemez technikával készült sál növényi, levél lenyomatokkal festve (médium print) – vendégoktatónk Szabó Nadia nemezművész Részvételi íj: 18.000Ft/fő/ alkalom (anyag és eszköz költséggel együtt)

https://www.szakicskahaz.hu/events/oszi-teli-nemezmuhelyek-novenyi-lenyomatos-nuno-nemez-sal-keszites-szabo-nadiaval


Október 14-15. 9-17 óráig teamelegítő különleges felületkialakítási technikákkal, és hímzéssel – vendégoktatónk Kovács Gabriella textilművész

Részvételi díj: 32.000Ft/fő/2nap (anyag és eszköz költséggel együtt, de hozható saját anyag a díszítéshez)

https://www.szakicskahaz.hu/events/oszi-teli-nemez-muhelyek-teamelegito-keszites-kovacs-gabriella-textilmuvesszel-1-2


November 18. 9-17 óráig kistáska vagy mamusz bőr rátéttel, bőrös alapismeretek nemezeseknek – vendégoktatónk Sajtos Szilvia nemezes népi iparművész, bőrműves

Részvételi díj: 16.000Ft/fő /alkalom (A foglakozás anyag és eszköz szükséglete benne van a részvételi díjban, de ha szeretnél venni egy-két alapvető bőrös eszközt, hogy otthon is dolgozni tudj a későbbiekben, az plusz költséggel jár.) Aki a nov. 11-i alkalmon gyúrja meg a tárgyat, amit itt díszít, azok számára a két alkalom együtt 28.000Ft részvételi díjat jelent.

https://www.szakicskahaz.hu/events/oszi-teli-nemez-muhelyek-boros-nemezes-foglalkozas-sajtos-szilviaval

Jelentkezés és érdeklődés:

A foglalkozásokat általában min. 5, max. 10 fő részvételével tudjuk megtartani.

Ha érdeklődsz valamelyik műhelyalkalmunk iránt, kérjük, regisztrálj itt a honlapon az adott programnál, ezt követően bővebb tájékoztatást adunk. A jelentkezésed a részvételi díj befizetésével válik érvényessé (ezzel egyúttal biztosítod helyedet is), a befizetési információkat a regisztráció során megadott ímél címedre küldjük. Kérdéseddel fordulj hozzánk bizalommal: Fábri-Nyerges Andi +36-30-6772997 vagy nekem.muhely@gmail.com
Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Szakicska-ház csoportjai a hivatalos járványügyi előírásoknak megfelelően működtetik a házat és a programjait, továbbá törekszenek a helyi szabályozásokkal összhangban meghatározni a működés körülmé

bottom of page