febr. 19., Szo | Szakicska Ház

Hagyományos tejtermékek a konyhámban - friss sajtok

A vaj, túró és gomolya jellegű sajtok készítése, Alkotó Részecskék felnőtt kivitelben:-)
 Hagyományos  tejtermékek a konyhámban - friss sajtok

Idő & Helyszín

febr. 19. 14:30 – 19:00
Szakicska Ház, Csömör, Kacsóh Pongrác u. 1, 2141 Hungary

Az eseményről

Szüllőné Bíró Ágnes egy műhelyfoglalkozás keretében saját, többéves tejtermék készítési tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel. A foglalkozáson a tej otthoni feldolgozását járjuk körbe, gyakorlatias módon, olyannyira, hogy a résztvevők nem csak tudással, de saját finom házi tejkészítményekkel térhetnek haza. Ági sajtjait sokan már kóstolhattátok a kenyérkészítés alkalmával, ezek elkészítését tanulhatjátok most meg:

A következő kérdések merülnek fel a házi technológiákkal kapcsolatban:

Van-e értelme a rengeteg befektetett energiának, mikor a boltban, piacon könnyedén megveheted a sajtot, vajat, túrót?

Lehet-e, érdemes-e tejterméket készíteni otthon?

A te otthon készített finomságodban biztosan csak az lesz, amit te beleteszel.  A délután folyamán megtudhatod mi a különbség az egyes sajtok, túrójellegű termékek között. Együtt készítünk vajat, túrót, ricottát, lágy és érlelni való gomolyát. Megosztom a résztvevőkkel a tartósítással kapcsolatos tapasztalataimat.

Amit hazavihettek a tanfolyamról:

Egy alaptudást a tejről, az otthon készíthető tejtermékekről.

Egy kis adag vajat

Ricottát

Túrót

Egy adag ízesitett gomolyát formával együtt (ezzel még otthon feladatotok lesz)

Egy adag érlelni való gomolyát formával együtt

A részvételi díj: 9000Ft/fő A részvétel regisztrációhoz kötött. A foglalkozást min. 4, max. 6 fő részvételével tartjuk meg. Regisztráció és érdeklődés: nekem.muhely@gmail.com; +36-30-6772997 (Fábri-Nyerges Andi) FB "ott leszek" vagy "érdeklődőm" jelölés nem elegendő, köszönjük!

Megosztom